Nationale donationer

18/06-2019

Lions støtter vaccineprojekt mod kræft

Lions Prisen på 500.000 kr. gives i år til lektor Ralf Agger, Laboratorie for Immunologi og Canserbiologi, Aalborg Universitets center, der bl.a. forsker i den dritiske celler og tumor immunologi.

Ph.D cand scient, Ralf Agger har udviklet en meget kraftig immunstimulerende vaccine mod kræft. Man er klar til at lave forsøg på mus og senere på humane celler.

Ralf Agger modtog prisen på Lions Danmarks årsmøde i Sønderborg efter indstilling af Lions Hvetbo.  Prisen gives til at videreudvikle vaccinen til beskyttelse mod kræft og som behandling af kræft. Vaccinen skal afprøves på mus og i cellekulturer. Målet er naturligvis at videreudvikle vaccinen til brug for mennesker.

Lions Prisen opstår gennem frivillige indbetalinger fra landets Lions klubber. Således har Lions Rebild også været med til at støtte prisen. Lions Prisen har de senere år ligget i omegnen af 500.000 kr. Prisen formål er bl.a. forskning og udvikling inden for sundhed mv.